Aktuálně

2.6. Slavnost Těla a Krve Páně. V neděli 2.června slavíme slavnost Těla a Krve Páně, lidově Boží Tělo. Po ranní mši sv. od 8.00 se bude konat eucharistický průvod náměstím od arciděkanského do klášterního kostela. Na náměstí se průvod zastaví u 3 oltářů: první u radnice (připravují Nevolice a Stráž), druhý před farou (připravují Chrastavice), třetí před lékárnou U Zlatého jelena. Pobožnost bude ukončena požehnáním u čtvrtého oltáře v klášterním kostele. Prosíme o účast v chodských krojích.

9.6. První svaté přijímání v kostele sv. Vojtěcha v Milavčích

14.6. Setkání dětí a mládeže skupiny 12+ v Klenčí. Připravuje a moderuje P. Karel Adamec z Mrákova/Kdyně.

15.6. Biskup Cup. Fotbalový turnaj o pohár diecézního biskupa na hřišti ZŠ Komenského 17 od 10.00 hod. Letos budeme opět hrát ve dvou kategoriích: I. kategorie – hráči do 15 let, II. kategorie – hráči nad 15 let. Tým: čtyři hráči a brankář (+ případní náhradníci). Přihlášky a více informací na mailu: petrjankovec@seznam.cz

16.6. Pouť sv. Antonína Paduánského. Poutní mše sv. v Luženičkách od 11.00 hod. a na Folmavě od 15.00 hod.

22.6. Česko-německá pouť do Nových kostelů (Neukirchen). Pouť vyvrcholí slavením společné mše svaté od 16 hodin za účasti obou našich plzeňských biskupů a biskupa řezenského, před níž budou, při slavnostním procesí z parkoviště u základní školy nedaleko kostela, do kostela přineseny zmíněné ostatky. Po slavení eucharistie má následovat krátké neformální setkání v klášterní zahradě.

23.6. Konec školního roku. Při nedělní mši sv. od 9.30 hod. poděkujeme společně za uplynulý školní rok a předáme dětem vysvědčení a pamětní listy. Po mši sv. setkání se sladkou oslavou na faře.

28.6. V neděli 30.6. oslaví své 85. narozeniny Mons. Emil Soukup. Vás všechny, kteří chcete spolu s jubilantem děkovat Bohu za dar jeho života a povolání, zveme na mši sv. v pátek 28.6. od 17.15 hod. do arciděkanského kostela a následně na oslavu na faru.

29.6. Poutní mše sv. u kaplíčky sv. Petra na České Kubici – od 15.00 hod.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je farar. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Komentáře nejsou povoleny.